Podhalanski-kalenterit


PODHALANSKI-KALENTERI 2018

Syksyn valokuvauskilpailun kuvasadosta on koostettu värillinen kuvakalenteri. Kalentereiden ennakkotilaus on marraskuun lopussa, ja niitä painatetaan etukäteen varattu määrä sekä muutama lisäkappale. Tilatut kalenterit ovat postituksessa joulukuun alkupuoliskolla. Kalenterin hinta on 22 euroa (sisältää postikulut). 
Tilaukset ja tiedustelut 2.12. mennessä jäsentuotevastaavalta osoitteesta hans.vakeva@gmail.com

Maksu suoritetaan 2.12. mennessä yhdistyksen tilille:
Suomen Owczarek Podhalanskit ry. 
IBAN: FI23 5204 0820 0307 27

 

Katso kaikki tilattavat jäsentuotteet ja tilausohjeet jäsentuotesivulta.

Valokuvauskilpailu 2017

Tänä vuonna järjestettiin taas podhalanski-aiheinen valokuvauskilpailu. Syystapahtumassa Lahdessa 4.11.2017 valittiin kilpailun parhaat otokset. Kilpailuun oli tullut 50 valokuvaa useilta eri henkilöltä. Kuvat olivat arvostelussa nimettöminä ja ilman kuvaajatietoja. Kokousväen toimiessa tuomareina parhaat kymmenen kuvaa järjestyksessä ovat alla.
– Onnea voittajille!

1. Pikkupennut, Laura Oksanen
2. Dani metsätiellä, Heli Tammi
3. Metsälenkillä, Heli Tammi
4. Mikä siellä takana, Heli Tammi 
5. Lumikasassa tähystämässä, Heli Tammi 
6. Koira ja lapsi, Hans Väkevä
6. Kahlailemassa, Laura Oksanen
8. Nenät vastakkain, Laura Oksanen
9. Päiväunilla, Heli Tammi
9. Lähikuva päästä, Hans Väkevä

 

 

Syystapahtuma 2017

Yhdistyksen syystapahtumaa vietettiin Lomakeskus Lepolassa, Alasenjärven kauniissa rantamaisemissa Lahdessa marraskuun ensimmäisenä viikonloppuna.

Lauantaina 4.11. tervetulokahvien jälkeen ohjelmassa oli koulutus aiheesta Työkoiran ominaisuudet ja ohjaaminen. Vierailevana  luennoitsijana oli Petra Frondelius. Koulutus oli erittäin antoisa; kokeneen harrastajan luento ja sen yhteydessä käydyt keskustelut antoivat paljon tietoa kiinnostavassa muodossa. Laumanvartijoiden työkäyttö on monella tapaa tärkeä asia, eikä vähiten rodun tulevaisuuden ja jalostuksen näkökulmasta.

Koulutusjakson jälkeen oli hiukan taukoa ja kahvittelua. Samalla läsnä olevat jäsenet äänestivät 2017 valokuvauskilpailun kuvista parhaat. Tulokset julkaistaan tässä sivustossa erikseen.

Iltapäivällä päästiin ohjelman mukaan yhdistyksen syyskokoukseen. Kokous sujui hyvin ja saimme uusia vastuunakantajia mukaan eli toiminnan jatko näyttää hyvältä. Sääntöjen mukaisesti vahvistettiin toimintasuunnitelma ja talousarvio tuelevaksi vuodeksi. Ensi vuodeksi puheenjohtajaksi valittiin yksimielisesti Laura Oksanen. Hallituksen jäseniksi valittiin Nina Eistiö, Mari Laukkanen, Kaisa Manninen ja Anni Nevala. Vanha ja uusi hallitusväki toimivat yhteistyössä ja hyvässä hengessä, ja vaihto halutaan tehdä mahdollisimman sujuvaksi.

 

 

Suomen Owczarek Podhalanskit

Syyskokous lähestyy

 

Ensi viikonloppuna on syyskokouksen aika ja jäsenistö pääsee valitsemaan uutta hallitusta ja puheenjohtajaa. Jäsenkokouksella, ja sitä kautta jäsenistöllä, on yhdistyksessä suurin päätösvalta ja toivommekin, että mahdollisimman moni tulee paikalle.

Nykyinen hallitus kiittää ja kumartaa. Olemme olleet väliaikaisesti valittuja vaihtuvilla kokoonpanoilla nyt kaksi vuotta. Nyt yhdistyksen on aika saada uusia tekijöitä ja aktiiveja huolehtimaan tulevaisuudesta ja kehittämään toimintaa jakossakin. Nykyisellä kokoonpanolla me hoidamme pestin tämän vuoden loppuun. Tämän jälkeen perehdytämme uuden hallituksen yhdistyksen asioihin, jotta heidän on helppo jatkaa tehtävässään.

Ennen kaikkea meidän nykyisten hallituslaisten toive on, että uudet aktiivit tehtäviin löydetään ja yhdistys voi jatkaa toimintaansa kehittyen ja toimien rodun parhaaksi sopuisasti. Hallitustyöskentely vaatii kiinnostusta rotuun, ymmärrystä hieman yhdistysbyrokratiasta sekä kokouskäytännöistä ja aktiivista otetta erilaisten tapahtumien järjestelyyn. Meille ei kukaan ole ilmoittanut kiinnostustaan hallitustyöskentelyä kohtaan, mutta toivomme näkevämme innokkaita jäseniä paikalla lauantaina kokouksessa. Ehdokkaaksi hallitukseen voi asettua yhdistyksen jäsen ja valinnan ratkaisee jäsenkokous eli jäsenistö. Toivomme runsaasti jäsenistöä paikalle turvaamaan yhdistyksen jatkuvuus, kehittyminen ja olemassaolo.

hallitus

Suomen Owczarek Podhalanskit

Podhalanski-lehti 3/2017

Uusi Podhalanski-lehti on ilmestynyt digitaalisena 18.10. Jos olet ilmoittanut yhdistykselle toimivan sähköpostiosoitteen, linkki lehteen löytyy sähköpostistasi. Pääset lukemaan lehden verkkoyhteydellä varustetulla tietokoneella ja/tai mobiililaitteella.
 
Mikäli et kuitenkaan ole saanut viestiä linkkeineen, ilmoita ystävällisesti sähköpostiosoitteesi hallitus@podhalanski.fi -osoitteeseen.
Suomen Owczarek Podhalanskit

Jäsentuotetilaukset 10/2017

Nyt on jäsentuotetilausten aika

Lokakuun jäsentuotetilaus on nyt menossa – tilaa paidat ja hupparit vaikka jouluksi pukin konttiin!

Lue lisää jäsentuotteiden sivulta

Jäsenlehti digitaaliseksi

Jäsenlehti muuttuu digitaaliseksi – jäsen, ilmoita sähköpostiosoitteesi

Jäsenlehden painatuskulut ovat toistuvasti ylittäneet jäsenmaksuista saadut tulot. Kevätkokous keskusteli 13.5. jäsenlehden jatkosta ja lehden muuttamisesta sähköiseksi. Kokous päätti yksimielisesti, että julkaistaan vielä kesäkuun alussa yksi paperilehti ja kustannussyistä kaksi seuraavaa tämän vuoden lehteä julkaistaan digitaalisesti. Yhdistyksen kokous voi halutessaan ottaa asiaan kantaa tuonnempana.

Jäsen, ilmoita sähköpostiosoitteesi hallitukselle (hallitus@podhalanski.fi), niin saat seuraavan lehden linkin oman sähköpostiisi ja pääset lukemaan tulevat lehdet tietokoneella tai mobiililaitteella!

 

Vuoden näyttelypodhalanski 2016

Yhdistys palkitsee vuosittain näyttelymenestyksen perustella vuoden podhalanskin, vuoden veteraanin ja vuoden nuoren tulokkaan. Käytäntöä uudistettiin 2016 alkaen siten, että pisteet lasketaan automaattisesti yhdistyksen hallituksen toimesta. Koirien omistajatiedot on saatu näyttelyiden tulosjärjestelmistä sekä jalostusnetistä. Jokainen kotimaisissa näyttelyissä käynyt koira on automaattisesti mukana yhdistyksen kilpailussa, mutta ulkomaisia pisteitä ei huomioida, jos omistaja ei niitä itse ilmoita. Laskenta on nyt tehty käytössä olevien sähköisten järjestelmien pohjalta. 

Vuoden podhalanski 2016 tulokset:

Vuoden näyttelypodhalanski: Fungo Emilio
VSP: Valonpisaran timantit on ikuisia
Vuoden nuori: Nuppulinnan Diva Amelie
Vuoden veteraani: Snowy Coats Destroy Ice

Onnea voittajille!

Vuoden-podhalanski-2016-tulokset (pdf)

 

Kevättapahtuma 13.5.

Yhdistyksen kevätkokous ja kevättapahtuma 13.5.2017

Kevätkokous 

Suomen Owczarek Podhalanskit ry:n sääntömääräinen kevätkokous pidettiin Luumäellä Seuratalo Joukolassa 13.5.2017 klo 15. Yhdistyksen kevätkokouksessa käsiteltiin sääntöjen määräämät asiat sekä käsitellään PEVISA-ehdotus ja hallituksen kokoukselle esittämät asiat..

Match Show

Samana päivänä Luumäellä oli yhdistyksen kevättapahtuma, jossa pääohjelmana on Match Show.
Ohjelmassa koko perheelle sopivassa tapahtumassa oli lisäksi poniratsastusta, kasvomaalausta, puffetti jne.

Mätsärin kotisivu löytyy osoitteesta http://www.podhalanski.fi/matchshow-17/

 Kevättapahtuma pidetään Luumäellä Seuratalo Joukolassa, Torikatu 1:ssä.

Kenelliiton terveyskysely


KENNELLIITON KYSELY KOIRIEN TERVEYDENHUOTO-OHJELMASTA

Kennelliitto on julkaissut kyselyn suunnitteilla olevasta koirien terveydenhuolto-ohjelmasta ja toivoo siihen paljon vastauksia.
Avaa kysely linkistä:
http://www.kennelliitto.fi/uutiset/kennelliitto-toivoo-kasvattajilta-kommentteja-terveydenhuolto-ohjelman-suunnitelmasta