Elinikärekisteri

e2Elinikärekisterin perustaminen

Jalostustoimikuntamme on ryhtynyt keräämään tietoa ja pitämään tilastoa owczarek podhalanskien eliniästä sekä kuolemaan johtaneista syistä. Tietoja otetaan vastaan sekä uusista kuolintapauksista että jo aikaisemmin menehtyneistä koirista. Toivomme aktiivisuutta kaikilta podhalanskien omistajilta kautta vuosien.

Rekisteriin kerätään kaikkien Suomessa rekisteröityjen koirien nimet tietoineen. Näiden perään omistajien ilmoituksesta lisätään tietoja koiran elinkaaren pituudesta.

Mitä rekisteri kertoo?

Se kertoo meille totuuden, onko owczarek podhalanski yleisesti ottaen pitkäikäinen rotu. Saamme eroteltua niin tuontikoirien kuin Suomessa syntyneiden koirien keskimääräiset eliniät. Lisäksi pääsemme tutkimaan yleisimpiä kuolemaan johtaneita syitä. Selvitämme myös, esiintyykö rodussamme syöpää, liikuntaelinsairauksia tms, jotka johtavat usein kuolemaan. Vai menehtyykö suurin osa valkoturkeistamme vanhuuteen? Toivomme siis avoimuutta ja rehellisyyttä ja paljon aktiivisuutta, olipa koiranne sitten aktiivinen harrastus- ja jalostuskoira, näyttelytähti tai rakastettu perhekoira. Kokonaisuuden kannalta jokainen tieto on tärkeä.

Ilmoitukset voi lähettää joko oheisella lomakkeella tai postittaa vastaavat tiedot kirjepostina.

Anni Nevala
Oulaistentie 273, 86220 Merijärvi
puh. 041 5374 374
kennelfungo@gmail.com


ELINIKÄILMOITUS

Tiedot podhalanskin kuolemasta

Jalostustoimikunta kerää kuolinikätietoja sekä uusista kuolintapauksista, että jo aikaisemmin kuolleista koirista.

Ilmoita koirasi kuolinaika ja -syy tällä lomakkeella jalostustoimikunnalle. Jalostustoimikunta selvittää tilastoista rotumme keskimääräistä ikää sekä yleisimpiä kuolinsyitä.
– Elinikäilmoitus-lomake